Belangrijke gebeurtenissen

Kenny Meisen is de nieuwe koning van Schutterij Broederschap St. Jan Nieuwstadt

Na een spannende strijd was het Kenny Meisen die met 145 schoten de vogel naar beneden haalde. Kenny zal dit jaar vergezeld worden door Nicol Meisen als koningin. Wij wensen Kenny en Nicol namens de schutterij een prachtig seizoen samen.

Jac Vrancken ontvangt koninklijke onderscheiding

Op pinkstermaandag stond de hele schutterij voor een verrassing. De hele schutterij moest om 14:15 verzamelen in het gemeenschapshuis. Er ontstond al geroezemoes van wat staat er te gebeuren. Tot Jac Vrancken vanuit onze eigen wethouder Peter Pustjens een koninklijke onderscheiding overhandigd kreeg. Jac ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet in het schutterswezen. Wij als schutterij feliciteren Jac van harte met deze koninklijke onderscheiding.

Wordt dit de keizer van Schutterij Broederschap van St. Jan Nieuwstadt? Komt het zien!

Pinkstermaandag 20 mei 2024 staat bij Schutterij St. Jan Nieuwstadt het Koningsvogelschieten op het programma. Omstreeks 15.30 uur zal de strijd voor de felbegeerde koningstitel losbarsten. Dit jaar is het extra spannend. Want lukt het Sjuul Smeets om de vogel voor het derde opeenvolgende jaar naar beneden te halen en lukt het zich te kronen tot keizer van Schutterij St. Jan Nieuwstadt.

Vanaf 15.00 uur bent u welkom op de schuttersweide aan de Sluisbeekweg om deze strijd te aanschouwen. Als de strijd gestreden is en de koning of mogelijk de keizer bekend is, volgt de installatie van de koning. Mocht Sjuul zich tot keizer schieten, zal hij later dit jaar officieel als keizer geïnstalleerd worden. Vervolgens worden er korte bezoeken gebracht aan het oude en het nieuwe koninklijk paleis. En start omstreeks 19.00 uur het Koningsbal in het Gemeenschapshuis met DJ Mike die met zijn muziek bij zal dragen aan een gezellig en knallend Koningsbal.

Iedereen is van harte uitgenodigd bij het Koningsvogelschieten van Schutterij St. Jan Nieuwstadt.

Inspiration Point Valkenswaard 13-04-2024

Op zaterdag 13 april zijn we met een volle bus gevuld met leden van de schutterij vertrokken naar Valkenswaard. Waar het in het begin nog even afvragen was of we er wel kwamen…de buschauffeur had geen navigatie, zijn we er uiteindelijk gekomen. Het was een geweldige avond, waarin we hebben gelachen, gegierd en gebruld. Samen met Lola en Claus de polonaise hebben gelopen en op het podium gedanst. Met genoeg lekker eten en lekkere drankjes zijn we met een volle maag weer terug gereisd naar Nieuwstadt.

Binnen vogelschieten 07-04-2024

Op zondag 7 april heeft het vogelschieten met de windbuks plaatsgevonden. Deze activiteit zorgde voor een spannende middag als afsluiting van het winter schieten. Na een zeer spannende strijd heeft Sjuul Smeets voor de 2e keer de wintervogel afgeschoten, ditmaal met 108 schoten.

Kenny Meisen behaalt Tamboer-Maître cursus 06-04-2024

In de afgelopen weken heeft Kenny Meisen zijn uiterste best gedaan om het Tamboer-Maître vak onder de knie te krijgen. Op 6 april jl. mocht hij een uitvoering brengen als examen. Kenny heeft hier dan ook een succesvolle uitvoering neergezet die beoordeeld is met 86,2 punten. Als schutterij feliciteren wij Kenny met dit mooie succes!

Persoonlijk kampioenschap winter schieten 29-03-2024

Op de laatste vrijdagavond van het winter schieten heeft het Persoonlijk kampioenschap plaatsgevonden. Met een zeer spannende strijd, waar niemand in de eerste ronde was afgevallen, gingen we door naar de 2e ronde op dikke punten. Heel langzaam begonnen de schutters af te vallen tot er uiteindelijk 8 schutters moesten strijden om het kampioenschap op stokken. Toen was het snel afgelopen…. Met nog een strijd om de derde plaats is de uitslag als volgt:

 • 1e plaats: Peggy Veugelers 29 schoten
 • 2e plaats: Danielle Wezenberg 28 schoten
 • 3e plaats: Frank Smeets 27 schoten

Jaarvergadering 2024 24-03-2024

Op onze jaarvergadering hebben we het nodige besproken, is er weer het nodige veranderd. Zo heeft onze vereniging sinds 24 maart weer een officiële voorzitter. Onze Interim-voorzitter is door alle 34 leden unaniem benoemd tot Voorzitter. Ook heeft onze vereniging voor het eerst in haar geschiedenis een vrouwelijke Vice-voorzitter Bianca Maassen. We hopen met ons allen dat we er een prachtig seizoen van gaan maken met mooie herinneringen en momenten.

Overlijden Henk van der Star 06-02-2024

Het is onze droeve plicht om u mede te delen dat op dinsdag 6 februari 2024 uit ons midden is heengegaan ons zeer gewaardeerd lid 

Henk van der Star 

in de leeftijd van 66 jaar. 

Henk is vanaf het eerste begin in 1984 geweerdrager. Omdat Henk moeilijk kon lezen werd er altijd zoveel mogelijk met hem gecommuniceerd via de telefoon. Een leuke anekdote laat zien dat hij met deze handicap vrij soepel om is gegaan. Een aantal jaren geleden verscheen de tekst “roken is dodelijk” op de sigaretten pakjes. In een discussie werd de mening van Henk gevraagd. Daarop zei Henk: “Ben ik blij dat ik niet kan lezen”. Henk was voortdurend op een leuke en gezellige manier aanwezig in onze schutterij. Gedurende vele jaren heeft Henk mee uitgetreden in het exercitie peloton. Tenslotte heeft Henk gedurende meerdere schuttersfeesten voor onze vereniging gezorgd dat de tap bleef lopen en dat er voldoende fris in de koelkasten stond. De laatste jaren was Henk iets minder zichtbaar binnen de schutterij omdat de gezondheid hem een beetje in de steek liet. 

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van Henk de komende tijd veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. 

Bestuur, beschermheer en leden van Schutterij Broederschap van St. Jan Nieuwstadt

Opname Souvereine Orde van de Rode Leeuw 21-01-2024

Zondag 21 januari 2024 vond de jaarlijkse investituur plaats van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Van onze vereniging werd Thei Veugelers ook opgenomen, wegens zijn vele verdiensten voor de vereniging schutterij broederschap van St. jan. Dit jaar werd deze samen georganiseerd met medewerking van het Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden. Om 14:00 uur werden de gedecoreerden en genodigden ontvangen in het multifunctioneel centrum ’t Kerkeboske in Helden, waarna om 15:00 uur de Eucharistieviering plaatsvond onder leiding van de Groot-Prior Ed Smeets, geassisteerd door de pastoor van Helden, Peter van de Horst. Na de Eucharistieviering werd het Kapittel en de gedecoreerden teruggebracht naar het Kerkeboske voor een gezellig samenzijn. Op deze dag werden 23 personen opgenomen binnen de Orde als schutsbroeder of -vrouw en 6 personen werden bevorderd.

Fijne feestdagen

Namens bestuur en leden van Schutterij St.Jan Nieuwstadt wensen wij u allen hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2024! 🎄🥂

Kerstconcert 18-12-23

Vanavond met het korps een kerstconcert 🎄 gegeven voor de bewoners van het Siterhuis in Sittard. De bewoners hebben genoten, zongen en dansten goed mee met de liedjes die we ten gehore brachten. Samen genieten, brengt verbintenis!

Konijnschieten 15-12-23

Vrijdagavond binnen schieten met de windbuks. Op 15 december werd er i.p.v. op stokjes dit keer op het “konijn geschoten”. De winnaar Frank Smeets wist met 104 schoten het konijn omlaag schieten.

Frank gefeliciteerd!

Verrassing Thei Veugelers 12-12-23

Op 12 december is erevoorzitter Thei Veugelers thuis verrast met een bezoek van een afvaardiging van het bestuur van Bond Eendracht Born-Echt e.o. en het dagelijkse bestuur van Schutterij St. Jan Nieuwstadt met de mededeling dat hij op 21 januari 2024 in Helden zal worden opgenomen in de Edele Eed-Broederschap van de souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de heilige St. Sebastianus. Thei is inmiddels het derde lid van onze huidige leden, na Jac en Zef, die deze eer te beurt valt vanwege de verdiensten voor Schutterij St. Jan Nieuwstadt of het schutterswezen in het algemeen. Thei, van harte gefeliciteerd!

Feestavond 09-12-23

Op 9 december een geweldige feestavond gehad met als thema “ut gemaskerd sjöttersbal”. De activiteiten commissie heeft zich weer uitgesloofd om een geweldig programma/versiering op te zetten. Zo was was gevraagd om gemaskerd, in gala of in het sjiek te komen, waar iedereen volop aan heeft mee gewerkt!

Maar wat zou een feestavond zijn zonder een leuke activiteit erbij. In het geheim zijn een aantal leden benaderd om mee te doen aan de “Mask (sjötte) Singer”Deze leden hebben in een gepast kostuum en in het geheim meegedaan:

 • Dolfje sjüterswolfje ( Tim Knubben )
 • Sjütter elmo ( Kim Knoors )
 • Minion keuning(in) ( Danielle Wezenberg )
 • Wally de walsjüt ( Frank Smeets)
 • Sjüttemonster ( Jay De Vos )
 • Fozzie t sjüttebeertje ( Nicole Oes Kirchroa )

Ze hebben het geheim goed voor zich weten te houden. Vanaf maart zijn ze al begonnen met diverse filmpjes, liedjes en hints op te nemen en deze zijn op de avond afgespeeld via de beamer, waarbij de rest van de leden verdeeld in groepen moesten raden wie in het kostuum zat. Zeer zeker geen makkelijke klus, er werd gepraktiseerd en overlegd, wie zit er nou in dat pak en bij wie past dat liedje en die hints. De geweldige reacties als men er totaal naast zat en wat hebben ze ons voor de gek gehouden.

Met als winnaar van de wisselbeker: Danielle, die heeft ons pas echt voor de gek gehouden! Wat hebben we gelachen en weer een super gezellig avond gehad!

Mosselavond 02-12-23

Op zaterdag 2 december organiseerde een paar leden van de schutterij een gezellige avond. Voor ieder wat wils, namelijk flink wat kilo’s mosselen en voor de personen die geen mosselen lustte, heerlijk Limburgs Zuurvlees. Nadat de mosselen heerlijk waren bereid door ons eigen lid, Wim Koolen, werd er lang getafeld om erna onder het genot van een drankje nog heerlijk na te kletsen.

Jeugdprinses Zinzy l

Dit jaar zal op carnavalszondag iemand anders voorop moeten lopen. Onze eigen bordjesdrager heeft een andere belangrijke functie gekregen. Ons Zinzy is namelijk Jeugdprinses van het Foetelriek. Wij wensen Zinzy namens de schutterij een geweldig seizoen toe. Geniet ervan!

Najaarsvergadering 29-10-2023

Op 29 oktober hebben we onze najaarsvergadering gehad in het Gemeenschapshuis te Nieuwstadt. Tijdens deze vergadering hebben wij als schutterij het afgelopen schuttersseizoen geëvalueerd. Daarnaast is er een stemming geweest betreft het bestuur. Met 3 personen in het bestuur herkiesbaar en 4 overige personen die zich verkiesbaar hadden gesteld.

Na een langdurige stemronde was het nieuwe bestuur gevormd. Met 3 nieuwe bestuursleden en 2 aftredende bestuursleden gaan we het nieuwe schuttersseizoen tegemoet.

Namens de schutterij feliciteren wij Bianca Maassen, Sandra Smeets-Veugelers en Wim Koolen met hun bestuursfunctie. Ook bedanken wij graag Jac Vrancken en Math Verheijen voor hun inzet tijdens hun bestuursjaren.

Koningsbier 01-10-2023

Ook dit jaar hebben we weer een middag gehad ter ere van onze koning. Met een gezellig hapje en drankje hebben we samen het buitenseizoen afgesloten. We hopen er samen ook een gezellig binnen seizoen van te maken.

Activiteit: Jachtseizoen 2.0 30-09-2023

Gisteren met de vereniging een spectaculaire avond gehad. (na vele verzoeken van de volwassenen, nadat we dit spel al eens met de jeugd op ons jeugdkamp hebben gedaan)

De activiteitencommissie had het spel “jachtseizoen” voor ons gezet. ( met dank aan Marc Peters en WendyPeters voor het uitwerken )

Er waren heel wat fanatieke spelers, 7 groepen vluchters en 5 groepen volgers. Na heel wat regels, niet langer dan 10 minuten in een auto, geen gebruik van eigen voertuigen, om de 15 minuten locatie doorgeven, selfies met spullen van andere schutterijen en selfies van bordjes met plaatsnamen doorgeven, zijn we van start gegaan. De spanning was natuurlijk niet te snijden. Rennend, auto’s die al klaar stonden (met chauffeur) en al fietsend gingen de vluchters er vandoor en een 15 minuten later mochten de volgers op jacht.

Al vluchtend met hoge snelheden wisten de vluchters uit handen te blijven van de volgers, maar natuurlijk waren de volgers heel goed en zijn alle teams gepakt, sommige zelfs meerdere keren (dat betekent punten aftrek)

Na 2 1/2 uur vluchten weer terug aangekomen op de sjöttewei, volgde de prijsuitreiking met een hapje en een drankje. De winnaars van de wisseltrofee 2023, diegene die de meeste opdrachten voltooid hadden zijn: Zinzy Knubben, Yin Maassen en Nanc de Vos-Berensfreise

Allen gefeliciteerd en bedankt voor het enthousiasme en op naar 2024 dan hebben we weer wat anders voor jullie in petto!

Jubilarissen 24-09-2023

Dit jaar hebben we een mooie dag, rondgang door het dorp, een mooie groepsfoto gemaakt en natuurlijk onze jubilarissen gehuldigd.

Met een afvaardiging van de bond eendracht zijn deze jubilarissen gehuldigd.

Onder onze jubilarissen dit jaar een 50 jarig lid en maar liefs 6 jeugdleden!

En zoals wij altijd roepen binnen het schutterswezen:

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!

Zelfs via FaceTime jubilaris Finn de Vos gehuldigd, die niet aanwezig kon zijn door stage in Oostenrijk. 🇦🇹

Kyan Notten 5 jarig jubileum met een zilveren speldje van de OLS Federatie en oorkonde. (jeugd tamboer-maître)

Zinzy Knubben 5 jarig jubileum met een zilveren speldje van de OLS Federatie en oorkonde. (Bordjes drager)

Wolfgang den Toom 12 1/2 jarig jubileum met een bronzen medaille van de OLS Federatie en oorkonde. (Afwezig)

Jay de Vos 12 1/2 jarig jubileum met een bronzen medaille van de OLS Federatie en oorkonde. (Tamboer korps)

Finn de Vos 12 1/2 jarig jubileum met een bronzen medaille van de OLS Federatie en oorkonde. (Fluitist korps)

Demi Vaessen 12 1/2 jarig jubileum met een bronzen medaille van de OLS Federatie en oorkonde. (Fluitiste korps)

Jac Vrancken 50 jarig jubileum met een gouden kroontje van de OLS Federatie en oorkonde. (Officier)

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd!

Persoonlijk kampioenschap, dames- en jeugdvogel 10-09-2023

Vandaag is ons persoonlijk kampioenschap, damesvogel & jeugdvogelschieten geweest.

Lizzy Hautvast heeft de jeugdvogel afgeschoten.

Jeanny Friedrichs heeft na 40 jaar proberen eindelijk de damesvogel afgeschoten.

Persoonlijk kampioenschap:

1e Tim Knubben

2e Nicol Meisen-Schouten

3e Jeanny Friederichs

Kyan kreeg een medaille voor de beste jeugdtamboermaître 2023.

Het was een super leuke dag met broodjes, popcorn, suikerspinnen en een frietenwagen.

Allen van harte gefeliciteerd!


Drietal schieten Schutterij Petrus en Paulus te Susteren 03-09-2023

Vandaag een gezellige middag, bij onze vrienden oppe Hei.

Nog 1 keer drietal schieten voor het einde van het seizoen samen met Schutterij Petrus en Paulus Susteren.

Met gemengde teams gestart en een paar rondjes gekaveld.

De winnaars zijn: Geert Meisen, Anne-Lieke Craenen, Tim Knubben

Allen van harte gefeliciteerd!


Rabobank clubactie

Schutterij Broederschap van St. Jan Nieuwstadt doet ook dit jaar weer mee aan de Rabo ClubSupport actie.

Het doel van Schutterij St. Jan Nieuwstadt voor dit jaar is als volgt omschreven:

Om het gemak van het gebruik tijdens de optocht te vergroten worden mogelijk een aantal (zware) muziekinstrumenten en de (zware) exercitiegeweren vervangen. Hierdoor is het voor een aantal leden eenvoudiger om deel te blijven nemen aan de optochten tijdens de verschillende activiteiten. Bovendien is het hierdoor mogelijk aantrekkelijker om lid te worden van onze schutterij. De opbrengst uit de Rabo ClubSupport kan hiervoor uitstekend gebruikt worden.

De stemperiode loopt van maandag 4 september 2023 t/m dinsdag 26 september 2023. Dus geef 1 van uw 3 stemmen aan ” Schutterij Broederschap van St. Jan” in Nieuwstadt. Laat uw stem niet verloren gaan en steun onze schutterij.

Bij voorbaat dank,

Bestuur Schutterij St. Jan Nieuwstadt


Overlijden Diny van Cruchten – de Koning 08-08-2023

Het is onze droeve plicht om u mede te delen dat op dinsdag 8 augustus 2023

 uit ons midden is heengegaan ons zeer gewaardeerde lid

Diny van Cruchten – de Koning

in de leeftijd van 53 jaar.

Diny is in juni 2017 lid geworden van onze schutterij. Diny heeft sinds zij lid is van de schutterij de functie van marketenster bekleedt. Dit deed zij altijd met volle overgave en was altijd van de partij. Ook tijdens haar ziek zijn, bleef zij aanwezig en probeerde zij zich volledig in te zetten voor de schutterij. Tijdens het bondsschuttersfeest in Nieuwstadt op 12 juni 2022 heeft Diny nog volop meegewerkt in de tent. Ook een paar weken eerder op het schuttersfeest in Montfort zou en moest Diny uittreden als markententster en daar viel zij vervolgens ook nog in de prijzen. 

Tot op het laatst bleef zij strijdlustig en wilde zij van geen wijken weten. De uitspraak een aantal weken geleden in het ziekenhuis: “Nee, ik lever mijn schutterspak nog niet in” is in dit geval veelzeggend. Toch heeft Diny haar strijd uiteindelijk afgelopen dinsdag moeten staken. 

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van Diny de komende tijd veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Namens bestuur en beschermheer van Schutterij Broederschap van St. Jan Nieuwstadt


OLS Born 02-07-2023

Als schutterij zijnde hebben wij met een dubbel gevoel, een lach en een traan mogen genieten van een mooi OLS in Born. Ons zestal heeft alle bolletjes afgeschoten (4x 18 bolletjes). Op naar het kavelen volgende week zaterdag 8 juli vanaf 11:00u, boom 27 aan de rechter kant.

Zestal:

1. Tim Knubben

2. Nanc de Vos-Berenfreise

3. Marc Peters

4. Daniëlle Wezenberg

5. Paul Knip

6. Nicol Meisen-Schouten

Buksmeester: Ruud Roufs

De verdere prijzen zijn bekend:

 • 1e prijs Bordjesdrager Zinzy Knubben
 • 5e prijs Beste defilé (na loting)
 • 5e prijs Mooiste generaal Zef Cleven (na loting)
 • 7e prijs Beste vaandeldrager Maurice Friedrichs
 • 8e prijs exercitie peloton
 • 9e prijs Tamboer majoor Ruud Roufs
 • 11e prijs Beste commandant exercitie
 • 11e prijs Beste houding optocht (na loting)
 • 12e prijs Mooiste geheel
 • 17e prijs Beste commandant Geert Meisen (na loting)
 • 22e prijs Mooiste koningspaar Sjuul & Sandra Smeets
 • 55e Mooiste koningin Sandra Smeets

Allen van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst volgende week!


Overlijden Wim Hansen 24-06-2023

Het is onze droeve plicht om u mede te delen dat op zaterdag 24 juni 2023 uit ons midden is heengegaan ons zeer gewaardeerde lid

Voorzitter Wim Hansen

in de leeftijd van 61 jaar.

Wim Hansen is in 2017 lid geworden van onze schutterij. Wim was een persoon met het credo “geen woorden, maar daden”. Hij heeft dit direct toegepast door actief mee te werken aan de organisatie van het ZLF 2018 in Nieuwstadt. In oktober 2018 is hij vervolgens in het bestuur gekozen. Het schieten met de zware buks was zijn favoriete bezigheid in de schutterij. Dit resulteerde in het lid worden van de schietcommissie en het doorlopen van de buksmeester cursussen van de OLS federatie. De Praktijkcursus Buksmeester heeft hij pas recent op 20 mei 2023 met goed gevolg doorlopen. Daarnaast was hij altijd aanwezig bij de exercitie bijeenkomsten. Bij het oefenen op zondagmorgen en het uitreden op de verschillende schuttersfeesten. Een leuke anekdote van Wim is dat hij door zijn fanatisme ook wel eens een foutje maakte tijdens het exerceren. Zo heeft Wim in onze schutterij het begrip “links omkeert” geïntroduceerd. Op zondag 26 maart 2023 heeft hij zelfs de voorzittershamer opgepakt. Wim zat, samen met zijn bestuur, nog vol ideeën om onze prachtige schutterij verder voor het voetlicht te brengen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Wim laat een groot gat achter in onze schutterij. 

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van Wim veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. 

Bestuur, beschermheer en leden van Schutterij Broederschap van St. Jan Nieuwstadt


Bondschuttersfeest Dieteren 04-06-2023

Het 2e en tevens laatste bondsfeest van 2023 bij St. Stephanus Dieteren. De eerste keer met ons nieuwe koningspaar en wat zagen ze er prachtig uit. Op het prachtige feest hebben we weer hele mooie resultaten mogen behalen, hieronder alle prijzen van het bondsfeest in Dieteren.

 • 1e prijs Bordjesdrager Zinzy Knubben
 • 1e prijs Commandant Geert Meisen
 • 1e prijs Beste Marketenstergroep Dion Knoors & Maud Knoors
 • 1e prijs Exercitie
 • 3e prijs Beste houding optocht
 • 3e prijs Beste Defile
 • 5e prijs Dagbeker
 • 2e prijs A-zestal na kavelen

Koningsschieten 29-05-2023

Op 29 mei 2023 zijn 10 mannen de strijd aangegaan om de koning van 2023 te worden. Het bleef lang spannend wie Sjuul Smeets zou opvolgen, maar Sjuul Smeets haalde zelf de vogel weer naar beneden. Dit jaar zal hij samen met zijn moeder Sandra Smeets – Veugelers lopen. Wij wensen Sjuul en Sandra een heel mooi seizoen en geniet vooral!


Bondschuttersfeest Slek 14-05-2023

Op 14 mei mochten we als schutterij zijnde ons presenteren op het eerste bondsfeest van 2023 in Slek. We zijn trots op de behaalde resultaten. Met 5 teams gestart met schieten, waarvan 4 teams door met kavelen. Meerdere teams zijn in de prijzen gevallen, hieronder alle prijzen van het bondsfeest in Slek.

 • 1e prijs exercitie peloton
 • 3e prijs bordjesdrager Zinzy Knubben
 • 3e prijs marketentster Dion Knoors
 • 5e prijs mooiste koningin Maud Knoors
 • 5e prijs Dagbeker
 • 7e prijs mooiste koning Sjuul Smeets
 • 1e prijs A zestal
 • 1e prijs C1 zestal
 • 3e prijs D zestal

Namens onze schutterij willen we iedereen feliciteren met de behaalde prijzen!


Serenade 50 jarig huwelijk Pierre en Jose Stoffels

Op 12 mei mocht de schutterij een serenade brengen aan het echtpaar Stoffels ter ere van hun 50 jarig huwelijk. Als schutterij zijnde waren we dankbaar dat we Pierre en Jose mochten feliciteren.

Wij hopen dat ze nog lang mogen genieten van elkaars liefde!


Jaarvergadering

Zondag 26 maart 2023 heeft de jaarvergadering plaats gevonden.

Yin Maassen heeft een speldje en oorkonde overhandigd gekregen als dank voor 12,5 jaar lid, wegens afwezigheid in 2022.

Deze jaarvergadering is er ook gestemd voor een nieuwe voorzitter, Wim Hansen veel succes


Persoonlijk kampioenschap binnenschieten

Vrijdagavond 24 maart 2023 is ons jaarlijks persoonlijk kampioenschap binnenschieten geweest.

 1. Daniëlle Wezenberg
 2. Peggy Veugelers
 3. Paul Knips

Allen van harte gefeliciteerd!


Rembrandts Vaandeldrager

Vaandeldragers van tientallen Limburgse schutterijen hebben op vrijdag 10 maart in Maastricht een eresaluut gebracht aan Rembrandts Vaandeldrager in het Bonnefantenmuseum te Maastricht. Hierbij heeft onze eigen vaandeldrager Maurice Friedrichs van schutterij Sint Jan Nieuwstadt ook zijn steentje aan bij gedragen. Wist u dat er ook een vaandel van oudsher van onze schutterij te bezichtigen is?


Kerstconcert bij de Lemborgh

Het korps van schutterij Sint Jan heeft afgelopen maandag 19 december 2022 een kerstconcert verzorgd bij verzorgingshuis de Lemborgh in Sittard.

Wij wensen vanuit schutterij Sint Jan iedereen fijne en gelukkige feestdagen!


Konijn schieten

Op vrijdag 16 december 2022 hebben we ons jaarlijks konijn schieten georganiseerd. Op een houten plaat staat de afbeelding van een konijn. Deze plaat wordt met kleine stokjes vastgemaakt. Het is de bedoeling om deze stokjes af te schieten, maar niet alle stokjes zitten vast. Degene die de plaat omlaag haalt met zijn schot is de winnaar. Met het 123ste schot haalde Sandra Smeets Veugelers het houten konijn naar beneden. Gefeliciteerd Sandra.


Buksmeester

Met trots kunnen wij zeggen dat we een nieuwe buksmeester binnen de vereniging hebben!

In de afgelopen maanden ging Wim Hansen een aantal zaterdagen terug de schoolbanken in voor de cursus buksmeester. Wim heeft zich goed verdiept in alles wat met het schieten te maken heeft.

Wim, namens Schutterij Sint Jan Nieuwstadt van harte gefeliciteerd met je diploma!


Orde van verdiensten

Op zaterdag 5 november is ons lid Jac Vrancken in Brugge bevorderd tot Officier in de Nobele Orde van de Papegay

Rabobank Clubactie!

De stemmen zijn geteld!

Namens Rabobank mocht Ingrid Welters een cheque uitreiken aan onze schutterij Broederschap St. Jan. Hiermee draagt Rabobank bij aan de aanschaf van airco’s voor de kantine op de schuttersweide. Zo steunt Rabobank de lokale verenigingen en maken zij het verschil. Goed voor Schutterij Broederschap St. Jan & goed voor de buurt! #decoöperatieveRabobank#RaboClubSupport
Bedankt aan een ieder die ons een stem heeft gegeven en Rabobank en Ingrid Welters voor het uitreiken van deze mooie cheque! 


Huldiging jubilarissen

Vandaag weer een prachtige dag, rondgang door het dorp gehad en daarna onze jubilarissen gehuldigd met een afvaardiging van de bond die hen toespraken, de medailles en oorkonde overhandigden.

 • 50 jarig jubileum, Zef Cleven
 • 50 jarig jubileum, John Feller (Erelid)
 • 25 jaar jubileum, Maurice Friedrichs
 • 12,5 jarig jubileum, Jo Simon
 • 12,5 jarig jubileum Yin Maassen helaas niet aanwezig wegens studie in USA. Ondanks zo ver weg toch kunnen verrassen via FaceTime

Finn de Vos kreeg nog de medaille uitgereikt van het bondsfeest in Dieteren, 1e prijs 3e divisie.

Allen van Harte Gefeliciteerd, dat er nog vele jaren bij mogen komen!

LDS- Limburg Dames Schuttersfeest 24-09-2022

Zaterdag 24 september zijn we terug gegaan naar Nederweert voor het schieten. We begonnen met 4 teams van dames die mee schoten. Na de 1ste ronde vielen helaas 2 teams af. De andere 2 teams zijn na de pauze begonnen met schieten op kleine punten. Helaas viel 1 team af maar werd toch nog 12de. Het laatste team hield nog iets langer stand en eindigde als 4de. Wat een mooie prestaties tijdens dit LDS 2022. Allemaal gefeliciteerd met deze mooie resultaten. 

LDS- Limburg Dames Schuttersfeest 18-09-2022

Als schutterij zijnde hebben we mooie resultaten behaald in de optocht op het L.D.S. In Nederweert. Helaas hebben we door de weersomstandigheden niet kunnen schieten, dit wordt aanstaande zaterdag 24-09-2022 vervolgd!

 • 1e PRIJS DAGBEKER gewapende en ongewapende exercitie
 • 1e prijs mooiste geheel
 • 1e prijs beste houding optocht
 • 2e prijs beste bordjes drager, Zinzy Knubben
 • 2e prijs mooiste koningin, Maud Knoors

Persoonlijk kampioenschap 24-07-2022

Na een spannende en warme strijd zijn dit de winnaars van het Persoonlijk kampioenschap!

 1. Jeanny Friedrich
 2. Tim Knubben
 3. Maud Knoors

Dames- en jeugdvogelschieten 24-07-2022

Vandaag het dames- en jeugdvogelschieten van onze schutterij. Bij het dames vogelschieten heeft Yin Maassen met 168 schoten de vogel af geschoten en bij het jeugdvogelschieten heeft Bruce Duijkers de vogel met 134 schoten afgeschoten. Proficiat Yin & Bruce! 🎉


Bondsschuttersfeest Dieteren 17-07-2022

Gisteren een prachtig schuttersfeest gehad in Dieteren met goede resultaten!

 • 1e prijs solisten 3e divisie, Finn de Vos
 • 1e prijs uittreden exercitie peloton
 • 1e prijs uittreden dames exercitie peloton bond eendracht
 • 2e prijs beste vaandeldrager, Maurice Friedrichs
 • 3e prijs mooiste koning, Sjuul Smeets
 • 5e prijs mooste koningin, Maud Knoors
 • 6e prijs mooiste koningspaar, Sjuul Smeets & Maud Knoors
 • 3e plaats beste binnenkomst
 • 4e plaats beste defilé
 • 4e plaats beste marketentster, Jeanny Friedrichs
 • 5e plaats beste houding optocht
 • 6e plaats dagbeker
 • 5e plaats totale kampioenschap 2022

Om trots op te zijn, allen van harte gefeliciteerd!


OLS 03-07-2022

Wat hebben we weer genoten van een mooi O.L.S. In Meijel! Helaas niet lang in de race geweest met kavelen, maar ondanks toch mooie prijzen binnen gehaald.

 • 1e prijs beste marketentster, Jeanny Friedrichs
 • 1e prijs solisten 3 divisie, Finn de Vos
 • 2e prijs beste bordjesdrager, Zinzy Knubben
 • 5e plaats mooiste koningin, Maud Knoors
 • 5e plaats mooiste geheel
 • 5e plaats beste commandant, Geert Meisen
 • 6e plaats beste commandant nieuwe exercitie (uittreden peloton), Geert Meisen
 • 7e plaats nieuwe exercitie uittreden peloton
 • 7e plaats mooist geklede generaal, Zef Cleven
 • 9e plaats beste tamboer-majoor, Ruud Roufs
 • 10e plaats beste vaandeldrager, Maurice Friedrichs
 • 13e plaats beste houding optocht
 • 14e plaats beste defilé
 • 17e plaats mooiste koningspaar, Sjuul Smeets en Maud Knoors

Gefeliciteerd allen!


Jeugddag schutterij St. Jan Nieuwstadt 25-06-2022

Na 2 jaar hebben we eindelijk weer een kinderkamp mogen organiseren. Daar de kinderen nu toch al wat ouder zijn hebben we er maar een jeugddag van gemaakt. Alle jeugdleden en kinderen van leden mochten hier aan mee doen. We zijn zaterdag 25 juni al vroeg naar Bobbejaanland vertrokken met 19 personen. Ze hadden niet zo’n best weer voorspeld maar het zonnetje was de hele dag aanwezig. Nat werden we wel in de attracties.  Het was gelukkig niet zo druk in het park waardoor we vele attracties hebben kunnen beleven. Zelfs de kleintjes durfden de achtbanen te trotseren. Het was een super mooie dag en deze hebben we natuurlijk bij de grote M afgesloten met een lekker etentje. Om half 9 was iedereen weer veilig en uitgeput thuis. Jeugd, we hopen dat jullie het leuk hebben gehad en tot volgend jaar!

Bobbejaanland 25-06-2022

Bondsschuttersfeest Nieuwstadt 12-06-2022

Op zondag 12 juni 2022 organiseert schutterij St. Jan het 2e bondsschutterfeest in Nieuwstadt. Op zondag is er een optocht door het dorp met diverse schutterijen. Voor een goed verloop van de optocht en om hinderingen te verkomen willen wij graag de optocht route vrijhouden.

De optocht begint om 14:00u en gaat als volgt: vanaf het sportpark via op de Kasselemeier, Reinald van Gelrestraat, Delweide, Susterderpoort, Beekstraat, Millenerstraat (Hier is het defilé links), Haverterpoort, Schoolstraat, Grachtstraat en via de Susterderweg terug naar het sportpark.

Wij zien jullie graag na de optocht op het sportpark waar jullie kunnen kijken naar diverse wedstrijden van de schutterijen. In de tent zal DJ Dirndl het middag- en avondprogramma opluisteren. Tot dan!


Vogelschieten

Na een spannende strijd heeft Sjuul Smeets met 177 schoten de vogel afgeschoten. Samen met Maud Knoors zullen zij ons als koningspaar vertegenwoordigen op schuttersfeesten en het OLS. En met als hoogtepunt ons eigen Schuttersfeest op 12 juni aanstaande.


Schuttersfeest Montfort 01-05-2022

Na 2 jaar en 8 maanden eindelijk weer naar het Schuttersfeest kunnen gaan bij St Urbanus Montfort. Wat hebben we hiervan genoten, gemist en goede resultaten behaald!

 • 1e prijs, A zestal kavelen
 • 2e prijs, Beste vaandeldrager
 • 3e prijs, Beste houding optocht
 • 3e prijs, Beste commandant
 • 4e prijs, Mooiste marketentster groep
 • 5e prijs, Beste bordjesdrager

Sponsoren gezocht voor het bondsfeest

12 juni aanstaande organiseren wij weer een groots bondsfeest. Hiervoor zoeken wij ondersteuning van sponsoren. Wil u met uw bedrijf zichtbaar zijn zowel in de feesttent als op het terrein dan hebben wij daar verschillende mogelijkheden voor, zie onderstaande link.

kerst en nieuwjaarswensen

Vanuit Schutterij Broederschap St. Jan wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2022.


Spaar je club gezond

Wij willen iedereen bedanken die samen met ons een mooi bedrag bij elkaar heeft gespaard met de “spaar je club gezond” actie van PLUS Peter en Antoinette de Wit.


Huldigingen Jubilarissen

19 september 2021

Sinds lange tijd heeft onze schutterij weer eens een mooie rondgang door het dorp kunnen maken en onze prachtige schutterij weer kunnen tonen aan onze dorpsbewoners.

Daarna hebben wij tot onze vreugde 6 jubilarissen gehuldigd samen met afvaardig van onze Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o.

 • Mendy Roufs, 25 jarig lidmaatschap (Korps)
 • Wendy Peters, 25 jarig lidmaatschap (Korps)
 • Ankie Muyres, 25 jarig lidmaatschap (Marketenster)
 • Bianca Maassen, 40 jarig lidmaatschap (Korps)
 • Richard Meisen, 40 jarig lidmaatschap (Korps)
 • Felix Stefens, 75 jarig lidmaatschap (Oud officier)

Jubilarissen van harte gefeliciteerd vanuit alle leden van de schutterij.

Ook willen wij Wim en Antoinette Koolen feliciteren met de koninklijke onderscheiding van bijzondere verdienste.


Serenade

3 september is onze schutterij (onder gepaste covid regels) een serenade gaan brengen bij onze leden en tevens het prachtige bruidspaar Math en Nicole


In memoriam Megan Meisen

Megan Meisen, lid van Broederschap van Sint-Jan Nieuwstadt, overleden op 22 mei 2020.

Diep bedroefd hebben wij 28 mei met schutterseer afscheid genomen van Megan Meisen in de leeftijd van zeventien jaar. Megan Meisen wat 10 jaar lid van onze schutterij. Ze maakte deel uit van het korps waar ze een aantal instrumenten heeft bespeeld, waaronder de pijpenfluit en de lyra. Zij was een muzikaal talent en dit heeft geleid tot het winnen van 10 zilveren schildjes op OLS en het ZLF. Daarnaast was zij succesvol bij het schieten met de windbuks. Op de schuttersfeesten behaalde ze 6 medailles en in 2015 werd ze zelfs kampioen. Haar mooiste resultaat was het winnen van je jeugdvogel in 2013 en een zeer mooie 2e plaats bij het persoonlijk kampioenschap met de windbuks in 2017 van Broederschap van Sint-Jan.

Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.